-->

Salam Perkenalan

Sunday, March 31, 2013

Segmen Blogger Muslimah



Tag Teman Blogger :

Warna Tudung : Emas Pekat
Warna Baju : Kelabu 
Nickname : Rizalekin


segmen 5 hari by yana


syarat-syarat
  • follow blog yana 
  • follow sini (wajib bgi yg ada)
  • buat satu entri tentang 'segmen 5 hari by yana'
  • segmen bermula 27/3/2013 - 31/3/2013
  • senarai peserta akn diupdate pada 31/3/2013
  • pemenang berdasarkan random dan akan diumumkan pada 1 @ 2 april 2013


hadiah menanti pemenang
  • topup rm5 maxis/celcom 1x
  • header 5x
  • review blog 5x


Giveaway by The Cavern Healthcare!


Assalammualaikum Teman2,

Mari kita ramai2 meriahkan GA nie.. 1st GA The Cavern Health Care..
In sya Allah ada rezeki kita semua terima hadiah menarik yang ditawarkan.. 
Semakin ramai penyertaan kita semua, semakin banyak hadiah yang akan diberikan nanti

Saya tag semua kenalan.. semoga ada manfaat untuk kita semua..
Saya sayang kalian semua ;)

Hari Ku Yang Ceria

Hari Rabu lepas adalah hari yang paling indah sekali buat ku  coz terima hadiah dari Cik Abang yang tersayang.. dan selepas hari tue jugalaa aku tak sempat nak lawat blog kawan2 coz sibuk bermain ngan handphone baru yang dihadiahkan tue..

Syukur alhamdulillah malam nie baru berkesempatan lawat teman2 blogger yang sudi datang ziarah ke ashriefamily blog nie.. 

Semoga hari teman2 blogger sentiasa gembira dan ceria selalu walau di mana kalian berada..

Ke mana esok teman2 habiskan hari minggu? Kalau tak kemana boleh laa pergi ke PWTC kerana sekarang nie ada pameran sedang berlangsung seperti di bawah. 

1. Pameran Pengantin Malaysia
2. Malaysia International Shoe Malaysia

Pagi Sabtu aku pergi ofis Cik Abang di Jalan Ipoh dan kawan2 dia beritahu PWTC ada pelbagai jenis kasut dijual dengan harga yang berpatutan. Tapi aku tak sempat singgah pun coz ada hal. 

Kalau teman2 semua ada kelapangan masa hari nie boleh laa ke PWTC untuk cuci mata.. mana tahu ada yang berkenan beli laa satu kasut..

Selamat Berhujung Minggu.. ;)


Wednesday, March 27, 2013

WEEEHU! GIVEAWAY PGGP & DAKU AMAT


Daku Amat Menyintai Mu
Daku Amat Menyintai Mu







TAG TEMAN2 BLOG : 
1. Iema Gurlz
2. Najiah Shaharain
3. Acik IeyMah
4. Heirizalieyana
5. Husna Humairah


Antara syarat-syarat SAH untuk misi ini:
1 - WAJIB follow blog PGGP & DAKU AMAT dan LIKE fanpage Facebook.


2 - Buat entry bertajuk - WEEEHU! GIVEAWAY PGGP & DAKU AMAT.
3 - Copy BANNER GA dan GAMBAR HADIAH dan paste ke dalam entry korang.
4 - Masukkan ke-8 syarat penyertaan di dalam entry korang.
5 - Saiz banner dan gambar hadiah MESTILAH saiz yang telah DITETAPKAN.
6 - Tag 5 rakan blogger lain (pastikan mereka tahu ditag).
7 - Tinggalkan URL entry yang dah siap dalam ruang komen GA penganjur.
8 - Terbuka kepada semua blogger warga Malaysia.


Tarikh tamat GA ini pada 2 April 2013

Tuesday, March 26, 2013

Monday, March 25, 2013

Exchange Banner Dengan Ashriefamily

Kita nak buat exchange banner segment ngan kawan2.. so that boleh kita sama2 terjah & follow blog kekawan semua..

Copy & paste banner di atas di blog kalian yea.. :)

Syaratnya simple dan mudah sahaja iaitu WAJIB follow blog ashriefamily nie dan WAJIB letakkan banner ashriefamily dan WAJIB letakkan link ke blog nie di blog kalian sehingga tamat segmen ini. Last sekali WAJIB follow NetworkBlogs kita.. Tinggalkan jejak anda di ruangan komen ini.

Banner kalian akan di letak kat blog nie selama sebulan untuk kawan2 lain terjah n follow nanti.. Moga ada manfaatnya untuk kita semua nanti..

Emm.. rasanya tentu tak seronok tanpa hadiahkan.. 10 orang follower yang pertama akan diberikan hadiah seperti dibawah..

Sampel gambar keychain craft

5 pertama x 1 terima keychain craft

Sampel gambar bookmark craft


5 selebihnya x 1 terima bookmark craft

Tinggalkan banner kalian di blog masing2.. saya akan copy dan postkan di tempat khas yang telah disediakan..

Segmen ini bermula pada 25.03.2013 sehingga 31.03.2013.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Terima kasih kepada teman2 blogger yang join my 1st segmen.. Dibawah adalah nama teman2 yang telah memenuhi syarat yang ditetapkan.. kepada teman2 yang tidak disenaraikan minta buat semakan semula kepada syarat2 yang ditetapkan kerana segmen masih dibuka sehingga 11 malam 31.03.2013.

1. http://iema90.blogspot.com/p/exchange-banner_22.html

5. maybe your blog will be next..

Sunday, March 24, 2013

Mini Giveaway Aisyah Humaira



Tekan Banner Untuk Join
Banyak Hadiah yang ditawarkan di Mini Giveaway nie..
Mari ikut rizalekin join giveaway nih.

Giveaway berlangsung 23/3/13 sehingga 31/3/13

Saturday, March 23, 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah


Klik di atas banner dan dapatkan hadiah gempak seperti dibawah..

Lip tint warna oren - saya nak nie..
Dan tudung bawal sekali
Cepat2 tarikh tamat 30.03.2013.

Mega Topup Giveaway by Incik B & SS

Klik banner kalau nak join


Syarat dan Cara Penyertaan :

  • Warganegara Malaysia dan mempunyai blog.
  • Wajib follow blog SS dan blog INCIK B untuk mengetahui perkembangan GIVEAWAY.
  • Wajib klik iklan ni SATU | DUA *akan diperiksa*
  • Wajib follow dan like semua sponsor.
  • Buat satu entry bertajuk 'Mega Topup Giveaway by Incik B & SS'
  • Letakkan banner diatas dan linkkan ke entry ini. *wajib*
  • Tinggal link entry *bukan link blog* di ruangan komen. jangan tinggalkan link entry di kedua-dua blog, pilih salah satu sahaja.
Senarai Hadiah :

  • RM 20 X 2 pemenang -TOP REFERRAL
  • RM 10 X 6 pemenang
  • RM 5 X 9 pemenang
  • RM 3 X 4 pemenang

Give Away (GA) Birthday Akiff ke-2 Tahun


Klik BANNER kalau nak join
Tarikh tutup : 23 Mac 2013

  
  Buat Adik Akiff
    Selamat Hari Jadi Yang Ke-2 tahun..
   Semoga menjadi anak yang soleh, bijak dan baik budi pekerti..
    Sayangilah ibu bapa Akiff seperti mana mereka menyanyi Akiff sekarang..
    Semoga panjang umur dan dimurah rezeki selalu..

Daripada : Mama Ashrie


#1 GIVEAWAY by ARA CRAFT


 
SYARAT-SYARATNYA :
  •  Follow blog ARa Craft [LINK] (WAJIB)
  •  Follow blog kedua saya [LINK] (OPTION)
  • Like page rasmi ARa Craft [LINK] (WAJIB)
  • Buat satu entry yang bertajuk #1 GIVEAWAY by ARA CRAFT dan hendaklah COPY banner GA di entry anda. (WAJIB)
  • Tinggalkan link enty anda di ruang komen di bawah. (WAJIB)
  • Letakkan banner GA di sidebar blog anda (OPTION)
SENARAI HADIAH: [AKAN DIUPDATE]
  • 2 pcs ID CARD HOLDER .
  • 4 pcs CUTE OWL KEYCHAINS.
  • 6 pcs TULIP FELT FLOWER
  • 4 pcs HEART SHAPED KEYCHAINS.

SPECIAL FOR TOP REFERRAL :
  • Hadiah Misteri

Giveaway Blog Dear Xila



Giveaway Blog Dear Xila 
(01/03/12 - 30/03/12)
Tamat @ 9pm


Syarat-syarat penyertaan (wajib) :
1) Terbuka kepada blogger Malaysia.
2) Buat satu entry bertajuk 'Giveaway Blog Dear Xila'.
3) Letak banner giveaway di atas dan backlinkkan dengan entry ini.
4) Jangan lupa follow blog Dear Xila, like FB Blog Dear Xila, follow Google+ dan click CC.
5) Juga follow blog sponsor Sheera Aya Shop dan like Sheera Aya Shop.


Hadiah-hadiah giveaway:
1) Eksklusif : 1 rantai leher (necklace) Hello Kitty. 1 pemenang.
2) 1 helai Cardigan dan 1 helai blouse Korean. 2 pemenang.
3) Top up RM 5 x 5. (celcom/maxis/digi). 5 pemenang.
4) Review blog newbie/follower kurang 800. 8 pemenang.
5) 1 hadiah misteri buat top refferal. 1 pemenang.

! Semua hadiah kecuali top follower akan dibuat secara random.org. Pastikan follow semua syarat untuk jadi salah seorang pemenang. 

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com



NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com

Tuesday, March 19, 2013

Lelaki Bersuara Emas

Kata orang tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia hanya TUHAN sahaja yang tahu..

Begitulah yang terjadi kepada Ted Williams, seorang lelaki gelandangan di Amerika Syarikat yang bersuara garau dan halus telah menjadi terkenal selepas 'dijumpai' oleh wartawan Amerika Syarikat 2 tahun lepas di sudut jalan di Columbus, Ohio 53 tahun.

Video ini dirakam pada setahun yang lepas.


video

Beliau kini sudah ada pekerjaan yang tetap iaitu di voiceover bersama Kraft Macaroni & Cheese dan mempunyai apartment sendiri.

Ikuti kehidupan Ted William terkini.

Saya Akan Kahwin Awak !!

Ucapan biasa yang diucapkan bagi pasangan yang bercouple.. tapi apa jadi kalau ucapan itu diucapkan oleh orang yang kita benci. Mesti sadiskan..

Mari kita saksikan gelagat budak lelaki yang dipaksa kahwin oleh budak perempuan.. Amat melucukan, mereka tahu kea apa itu KAHWIN? Hehe.. ;)


video


Monday, March 18, 2013

Free SEO (Search Engine Optimization)

Terima kasih kepada 'Malaysia Top Blogger' kerana berkongsi maklumat yang sangat berguna kepada blogger.. Cara cepat dan mudah untuk senaraikan blog di search engine seperti google. Hanya ambil masa 2 jam sahaja blog di index.

Amat mudah pergi ke instant free backlink.. Moga ada manfaatnya.. blog ashriefamily telah pun diindex.. anda bila lagi?





Bermodalkan Botol Kosong..

Disini saya nak berkongsi tips untuk mengasingkan telur kuning.. Tak perlu belanja yang besar, hanya gunakan sebuah bekas botol kosong sahaja.. 

Semoga ada manfaat untuk semua..


video



Apa Yang Menarik ?

Emm.. saya pun konfius nak tulis nie coz rasanya tak de apa yang menarik berlaku hari nie.. seperti biasa pergi keje dan balik rumah... perkara routine harian yang tak pernah lari dari hidup ini..

Selagi masih dihidupkan oleh Allah hidup mesti diteruskan bekerja untuk dapatkan sumber pendapatan yang HALAL untuk keluarga..

Apa yang selalu dikongsi bersama di blog yang menarik minat kawan2 untuk membaca dan follow kita..

Saya masih baru dunia blog nie, harapkan ada kawan2 yang sudi untuk memberikan pendapat dan pandangan kepada saya. Hanya Tuhan yang akan membalasnya jasa baik kamu..






Sunday, March 17, 2013

GIVEAWAY : Gempak Bersama Nazlyizan

Special giveaway gempak bersama Nazlyizan sedang berlangsung sehingga 20.03.2013. Mari beramai-ramai kita meriahkan penyertaannya.. Klik dibawah untuk join..




Tags : 
vaithis
mybizon92u
cempakairisipoh
ellenyna

Syarat-syarat WAJIB :- 
1. Follow blog Ku Ada Kamu
2. Follow blogshop sponsor Nazlyizan Craft
3. Follow blog sponsor Nuramsnaz
4. LIKE Facebook Fanpages DISINI dan DISINI
LIKE Page sponsor pingje.org DISINI 

Tugasan WAJIB :- 
1.Tinggalkan alamat FB @ email di kotak komen --> INI (senang nk contact jika menang)
2.Buat Tajuk Entry " GIVEAWAY : Gempak Bersama Nazlyizan "
3.Tepek banner segmen di entry dan backlink ke entry ini
4.Tag 3 orang dan pastikan mereka tahu
5.Tinggalkan link Entry Giveaway di kotak komen ini (tempat lain tak layan)
6.Promot Giveaway ini utk menang hadiah Top Referrer

Hadiah yang menanti pemenang :- 
1. 3x pemenang utama - keychain hp love + sepasang brooch + keychain dari cameron
2. 4x pemenang sampingan - sepasang brooch + keychain dari cameron
3. 13x pemenang saguhati - belian 3 - 5 barang di Nazlyizan Craft [ free postage ] + keychain dari cameron 4. 4x pemenang top referrer - belian 3 - 5 barang di Nazlyizan Craft [ free postage ] + Hadiah misteri
5. 1x Hadiah utk peserta yg Bertuah - Banner size 230X90 selama sebulan di Header pingje.org

***free postage adalah sah untuk sekali belian sahaja.